Rijstschotel met gevogeltepita

minder dan 30 min.

  Ingrediënten: 4 personen

  • 200 gram extra fijne doperwten (diepvries)

  • 2 rode paprika's

  • 1 ui

  • 250 gram Thaise rijst

  • 150 gram zoete maïs (blik)

  • 3 eetlepels olijfolie

  • peper en zout

Voorbereiding:

- Snipper de ui fijn.

- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in blokjes van 2 cm.

  Bereiding:

  1. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  2. Giet af.

  3. Verhit intussen 2 eetlepels olijfolie in een pan en roerbak de gevogeltepita 10 min. gaar op een hoog vuur.

  4. Kruid met peper en zout.

  5. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de ui 1 min.

  6. Voeg de paprika toe en bak 5 min.

  7. Roer er de maïs en de diepgevroren erwten onder en laat nog 5 min. meebakken.

  8. Kruid met peper en zout.

Afwerking:

Roer de gevogeltepita en de groenten onder de rijst en verdeel in kommen.